Hyvää kesää!

Posted · Add Comment

Kesä tekee toivottavasti tuloaan ja mieli alkaa väistämättä olla lomalla. Moni suunnannee tänäkin kesänä lomanviettoon auton ratissa ja kurvailee perheineen pitkin Suomen kauniita maisemia. Niin minäkin. Ja ehkäpä juuri siitä syystä mieleeni palaa vanha karttamainos, jossa autoilija pysähtyy kysymään tietä ja tienposkessa seisova kävelijä ohjaa tyyliin ”kilometri suoraan ja sitten vasempaan… Niin ei siitä oikealle pääsekään…” tai jotain tuohon tyyliin.

Kyllähän se maailma on tuosta muuttunut. Takapenkin ”Akkarit” on vaihtunut kännyköihin ja jopa DVD-leffan tuijottelu tuntuu vanhanaikaiselta. Etu- ja takapenkin välinen kommunikointi tapahtuu pahimmassa tapauksessa WhatsAppilla ja hanskalokeroon moneen kertaan väärin taiteltu kartta on vaihtunut navigaattoriin. Lasten tunnetilan voi tarkistaa Facebookiin tai Instagramiin ladatuista selfieistä.

Hyvä näin! Mutta edellä mainitusta huolimatta kannustan nauttimaan autoilusta myös perinteisillä tavoilla. Heitä kännykät ja navigaattori nurkkaan, ja suunnista perille perinteistä karttaa käyttämällä. Kehota lapsia seuraamaan kartalta missä päin maailmaa mennään ja ennen kaikkea kommunikoimaan verbaalisesti. Minusta vastaantulijaltakin neuvon kysymisen voisi ottaa lomaohjelmaan ja sitä kautta virkistää sosiaalisia taitoja.

Mike von Wehrt

Kirjoittaja työskentelee toimialajohtajana Tekla Oy:ssä (Infra & Energy, Julkishallinto)

PS: FLIC-blogi jää nyt kesätauolle ja jatkaa jälleen elokuussa.

 
 
PageLines